Medumos apguva karvinga pamatus

 Pavasari sagaidot, Medumos notika meistarklase dekoratīvajā augļu un dārzeņu griešanas mākslā- karvingā, kuras ietvaros bija iespēja uzzināt par karvinga rašanās vēsturi un apgūt šīs mākslas pamatus. 

Kulinārijā karvings kļūst aizvien populārāks. Tā nav vienīgi ēdiena garnēšana, bet gan īsta māksla, kas dod iespēju ļauties brīvās fantāzijas lidojumam, un gala rezultātā pārsteigt savus viesus ar fantastiskām kompozīcijām un ēdienu izsmalcinātību. —–

Karvinga pamatus var apgūt ikviens. Medumiešiem to mācīja Daugavpils Tirdzniecības profesionālās vidusskolas pasniedzēja Olga Lukjanova, stāstot ka sākumam ir nepieciešams tikai ass nazis, labas idejas, droša roka un pats galvenais – vēlme. Īstenībā tas viss ir vienkāršāk nekā liekas, jo pietiek ar dažu pamatprincipu ievērošanu un pāris griezuma un grebuma pamatveidu apgūšanu. Pārējais ir atkarīgs no paša pacietības. Vienas lekcijas laikā, meistarklases vadītājas uzraudzībā, katram pasākuma dalībniekam ir izdevies radīt savu unikālu dekoratīvu lapu no gurķa vai cukīnī, čiekuru no burkāna, gulbi no ābola, kā arī dažāda veida ziedus.

Karvings piešķirs Jūsu svētku galdam eleganci un pārsteigs viesus, ļaujot ēdieniem izskatīties ne vien apetīti, bet būs līdzīgi īstiem mākslas darbiem.

Lai veicās galda dekorēšanā arī Jums!